Elk torso vertelt haar eigen verhaal

Deze torso is gemaakt als cadeau voor een huisarts. Een arts is zoveel meer dan arts. Ze is een luisterend oor en wordt daarin ondersteund in haar eigen hartenkracht en veerkracht om er voor haar patiënten te zijn. Zie je de puzzelstukken? Als een ware puzzelaar verzamelt ze alle informatie, legt verbanden en werkt naar een totaal plaatje passend voor haar patiënt. Als geneeskundige heeft ze zich toegelegd op genezing en herstel. En de hartjes...dat zijn haar liefdes in haar leven, haar reden om elke dag de wereld een stukje mooier te maken.

 

Heb je ook een verhaal, of iemand die je een persoonlijk torso wil schenken? Met veel liefde stip ik er ook een helemaal passend voor jou.

Een handjevol geluk  

Een steuntje in de rug, of iemand wat extra geluk toewensen. Dat is wat ik met dit handjevol geluk heb gemaakt met het Hamsa handje in de hoofdrol.

 

Het Hamsa handje, of hand van Fatima, kun je zien als een open hand. Een verwelkoming van geluk, vrede en vriendschap op je pad. Ook kun je het zien als een hand opgeheven als stop-teken met het oog van Fatima in het midden. Dit is ter bescherming van ongeluk en narigheid.

 

Een tweeluik als amulet op jouw weg, om je geluk te brengen en te herinneren aan de harmonie in geven en ontvangen.

Portretten in stippen

Heb je dat ook wel eens, een gezichtsuitdrukking, een blik die zo sprekend is? Waarin je herkenning, vertrouwen en een thuis vindt. In één oogopslag zie je het; “jij bent het!”. Een gezicht wat je uit duizenden herkent als jou geliefde of iemand die je dierbaar is.

 

Omdat een blik, een gezichtsuitdrukking zo herkenbaar is en zoveel zegt, maak ik ook portretten van dierbaren, geliefden en dieren op maat.

Tissueboxen

Of we nu tranen hebben van geluk, ontroering of verdriet, alle tranen mogen er zijn. Ze zijn welkom en zullen worden opgevangen.

 

Deze tissuebox heb ik gemaakt als een steuntje in de rug. Alle kanten hebben hun eigen patroon. Om je eraan te herinneren dat wat je ook meemaakt, er altijd weer om het hoekje een zonnetje op je wacht. 

 

Dit is een voorbeeld van een houten tissuebox waar navullingen ingezet kunnen worden. Ze zijn de maken in verschillende maten en designs, passend bij jouw inrichting.

Een doosjevol...

Het is een klein doosje, het past in je hand en als je hem openschuift zie je kleurrijke glasdruppels. Elk doosje heeft een setje, een grotere om neer te leggen en een kleinere misschien wel om mee te nemen in je broekzak. Om je te herinneren aan dit kleine, liefdevolle gebaar van vriendschap, geluk, kracht...of iets anders wat je iemand anders of jezelf toewenst.

Puntjes van licht

Waar licht is, is er hoop. Een kaarsenvlam met z’n warme zachte gloed geeft een gevoel van vrede, van herkenning en is als een stille getuige aan je zijde.

 

Daarom maak ik puntjes van licht, die op verschillende momenten gebruikt kunnen worden om te herinneren aan het licht. Het licht in de wereld en het licht in jezelf.

 

Naast dit soort waxinelichthouders, stip ik ook kaarsen voor bijzondere gelegenheden (denk aan doop, huwelijk, afscheid).

Milestones in het leven, gedenkstenen

We bewegen ons dagelijks door het leven en alles wat daar zich afspeelt. Soms zijn er gebeurtenissen, mijlpalen, die je leven een twist geven en waarvan je wenst dat je ze vast kan houden.

 

Daarvoor zijn deze porselein gipsen cirkels, die symbool staan voor jou eigen mijlpaal. Voor het vieren van liefde, geboorte, verbinding of je eigen overwinning.

 

Deze gedenkstenen kun je plat neerleggen op een tafel en kunnen een kleine houder meekrijgen waardoor ze kunnen staan op een bijzondere plek voor jou.